שמירת הריון בהריון תאומים – כל מה שצריך לדעת
- livnat digital
- 1 במאי
- זמן קריאה 3 דקות
הריון תאומים הוא מרגש, מיוחד, ולעיתים גם לא פשוט. כשהבטן גדלה מהר יותר, העייפות מכה מוקדם, והתורים למעקבים מתרבים – ברור לגמרי שזהו לא הריון רגיל. הגוף שלך מתמודד עם עומס כפול, והלב – לפעמים גם הוא.
בעוד שבהריון יחיד נשים רבות מצליחות להחזיק עד שבועות מתקדמים בעבודה, בהריון מרובה עוברים – הסיפור אחר לגמרי. רוב הנשים שמצפות לתאומים או שלישייה מגיעות בשלב כזה או אחר להמלצה על שמירת הריון. לפעמים זו מנוחה יזומה, לעיתים זו תגובה למצבים רפואיים שמחייבים התערבות, ולעיתים – הגוף פשוט מבקש שקט.
אז מהי בעצם שמירת הריון, איך זה קשור להריון תאומים, ואיך מקבלים על זה קצבה מביטוח לאומי?
הגוף מדבר – ומהר
אחת הסיבות המרכזיות להמלצה על שמירה בהריון תאומים היא הסיכון המוגבר ללידה מוקדמת. כשיש ברחם יותר מעובר אחד, הרחם נמתח במהירות, נפח הדם גדל, לחץ הדם משתנה – והמערכת כולה מתאמצת פי כמה. נשים רבות חוות דופק מואץ, קוצר נשימה, כאבים בגב ובאגן, התכווצויות מוקדמות ואפילו דימומים.
בניגוד למה שנהוג לחשוב, בהריון תאומים שמירת הריון אינה מקרה חריג – אלא שכיח מאוד. רופאי נשים ממליצים לעיתים על יציאה לשמירה כבר בשבוע 24, 26 או 28 – תלוי בעומס, בתחושת האישה ובממצאים הרפואיים. גם כאשר אין בעיה רפואית ספציפית, עצם היות ההריון מרובה עוברים נחשב לעילה מספקת לשמירה.
לא רק מנוחה – אלא גם זכות

בישראל, אישה שנדרשת להפסיק לעבוד עקב הוראה רפואית בזמן ההריון – זכאית להגיש בקשה לשמירת הריון מביטוח לאומי. משמעות הדבר היא קבלת קצבה חודשית שנועדה לפצות על אובדן ההכנסה. כדי לקבל את הקצבה יש לעמוד בכמה תנאים: תשלום דמי ביטוח לאומי לפחות 6 חודשים מתוך 14 שלפני ההריון, הפסקת עבודה מלאה, ואישור רפואי ברור על הצורך בשמירה.
בפועל, נשים רבות בהריון תאומים מקבלות קצבה למשך מספר שבועות ואף חודשים – במיוחד אם ההריון דורש מעקב מוגבר, מנוחה בבית, או נמנעת מהן האפשרות להמשיך בשגרה. נשים שנמצאות בעבודה פיזית, או בעמידה ממושכת, עלולות להידרש להפסקת עבודה מוקדמת אף יותר.
ואחרי הלידה – מה עם חופשת הלידה?
שאלה שחוזרת אצל רבות היא האם שמירת הריון פוגעת בזכויות אחרות, בעיקר חופשת הלידה. התשובה חד־משמעית: לא. שמירת הריון היא תקופה נפרדת לחלוטין, והיא לא באה על חשבון החופשה שאחריה. את יכולה לצאת לשמירה כבר בשבוע 26 וליהנות לאחר הלידה ממלוא הזכויות שמגיעות לך.
אז למה ישנן נשים שלא מגישות בקשה לשמירת הריון?
למרות שהזכאות ברורה והצורך לעיתים דחוף – רבות פשוט לא עושות את זה. חלקן לא יודעות שניתן להגיש בקשה לשמירת הריון על רקע הריון תאומים, חלקן לא רוצות להסתבך עם טפסים, אחרות מתבלבלות בין ימי מחלה לבין שמירה, ויש גם מי שהגישה – ונדחתה בגלל טעות טכנית.
וזה בדיוק המקום שבו נכנסת לתמונה חברת לבנת פורן.
ליווי שמתחיל מהמילים "מגיע לך"

אנחנו מתמחות בליווי נשים בתקופת שמירת הריון – ובפרט נשים בהריון מרובה עוברים. אנחנו בודקות את הזכאות שלך, עוזרות לך לאסוף את המסמכים הדרושים, מילוי הטפסים, מגישות את הבקשה לביטוח הלאומי – וממשיכות ללוות אותך עד שתקבלי את הקצבה שמגיעה לך. אם במקרה תקבלי סירוב – אנחנו נטפל גם בערעור.
ולמה זה חשוב? כי שמירה זו לא רק קצבה – זה גם שקט נפשי.
חשוב שתדעי:
בהריון תאומים, שמירת הריון נפוצה ואף מומלצת על ידי רופאים רבים
ביטוח לאומי מכיר בהריון מרובה עוברים כעילה אפשרית לקצבה
ניתן להגיש בקשה גם רטרואקטיבית – על תקופה של עד 6 חודשים
אישור רפואי ברור ומסמכים מסודרים מעלים מאוד את הסיכוי לאישור
אנחנו כאן כדי להוריד ממך את כל העומס הבירוקרטי – ולהשאיר אותך עם מה שחשוב באמת: מנוחה, שקט והכנה ללידה
Comments