top of page

מה  זה גאוט?

גאוט (או בשמותיה הנוספים: שיגדון או צינית, Gout) היא מחלה הקשורה בחילוף החומרים בגוף. היא פוגעת במספר מערכות בגוף - בעיקר במערכת השלד והמפרקים והכליות.

מדובר במחלה כרונית שבדרך כלל באה לידי ביטוי בהתקפים של דלקת מפרקים המלוּוה בנפיחות ובכאב חזק במפרק. מערכת החיסון מגיבה למשקעים גבישיים של חומצה אוּרית (חומצת שתן) במפרק ומכאן נוצרת הדלקת. המחלה גורמת לסבל רב, אך הטיפול בה בדרך כלל יעיל.

חשוב שתדעו

ישנם חולים בגאוט הסובלים כאבים עזים, מתמשכים ותכופים, הפוגעים ביכולתם לנהל אורח חיים תקין. במקרים הקשים (לא שכיח) החולה יתקשה להמשיך באורח חייו הקודם ותפקודו היום יומי ואף יכולתו לעבוד ייפגעו.

מהם הגורמים לגאוט?

לאחר כמה שנים שבהן רמת החומצה האורית בדם היא גבוהה עלולים להצטבר משקעים גבישיים של החומצה במפרקים ובכליות.

הגורם העיקרי הוא רמה גבוהה של חומצה אורית בדם אשר עלולה להצטבר להצטבר למשקעים גבישיים של החומצה במפרקים ובכליות. ייצור מוגבר שלה יכול לקרות בגלל שילוב של שני הגורמים הבאים:

• צריכה מוגברת של מזונות שתוצרי הפירוק שלהם גורמים להצטברות של חומצה אורית בדם.

• נטייה גנטית לייצר הרבה חומצה אורית

וישנם גורמים שכיחים נוספים לרמה גבוהה של חומצה אורית בדם: שימוש בתרופות מסוימות ובהן תרופות משתנות, השמנת־יתר, סוכרת, יתר לחץ דם ועוד.


 תסמינים של מחלת גאוט

תסמיני מחלת גאוט מתחילים  לרוב בהתקפים, בדרך כלל במפרקים מסוימים:  המפרק המודלק השכיח ביותר הוא המפרק הגדול שמתחת לבוהן בכף הרגל. לא ידוע מדוע גאוט שכיח דווקא במפרק הזה ברגל כמו כן גם ב: מפרקי הקרסול, המפרקים האחרים בכף הרגל ומפרקי הברכיים. כאשר הסובלים מכך חשים כאב חד,חום אודם וקושי בתפקוד של המפרק.

 מימוש זכויות רפואיות לסובלים מגאוט מול ביטוח לאומי וגופים נוספים

כשסימני המחלה  קשים, כמו למשל, כאשר הכאבים כה עזים עד שהאדם אינו מסוגל לתפקד או לעבוד באופן תקין, יהיה החולה זכאי להגיש בקשה להכרה בנכות בביטוח לאומי. במידה ובקשתו תענה, החולה בגאוט יקבל אחוזי נכות וייגזרו מן ההכרה בנכות זכויות והטבות שונות, ישנם חולים אשר אינם מודעים כלל לזכויות הרפואיות העשויות להנתן להם במקרה של גאוט. במקרה של פגיעה משמעותית בתפקוד כתוצאה ממחלת השיגדון ניתן לממש זכויות בביטוח לאומי, חברות הביטוח קופות החולים ומס הכנסה.

דרכי טיפול במחלת גאוט

הטיפול בגאוט הוא בדרך כלל תרופתי ויש להקפיד על בדיקות דם ועל התאמה של הטיפול הנכון, ישנו גם טיפול תזונתי שכדאי לשלב עם הטיפול התרופתי, בהתאם להוראות הרופא.

* המידע אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי

חלית בגאוט?

יתכן ומגיעות לך זכויות רפואיות. 
אנחנו כאן עבורך, עם הרופאים, מנהלי הלקוח ואנשי המקצוע שלנו, היודעים להתנהל מול כל גוף הקשור למימוש זכויות. 

הזכויות הרפואיות שלך מגיעות לך!

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.

עשית את הצעד הראשון עכשיו תורנו. בקרוב מאוד נחזור אלייך!

גאוט

ראומטולוגיה

גאוט
  • הודעה
  • white phone
  • ווטסאפ
bottom of page