top of page

מה זה מיוזיטיס?

מיוזיטיס הוא מצב שיוצר דלקת שרירית חריפה. היא מופיעה באופן פתאומי, בעקבות פגיעה אקוטית בשריר, ומתבטאת בהגבלה קשה ובכאבים חזקים.


 איך מאבחנים מיוזיטיס?

אבחון של מיוזיטיס נעשה על ידי בדיקה של הרופא המטפל.

חשוב שתדעו

מיוזיטיס או דלקת שרירים היא מחלה המשתייכת לקבוצת המחלות של רקמות החיבור שהינן בעלות אופי אוטואימוני. המחלות במשפחה זו באות לידי ביטוי בפגיעה בשריר המשורטט השלדי ויכולות לגרום לא רק לדלקת אלא אף לנמק.

מהם הגורמים למיוזיטיס?

הגורמים למיוזיטיס יכולים להיות כתוצאה ממחלות אוטואימוניות- הגורמות לגוף לתקוף את עצמו.

זיהום ויראלי הוא הזיהום הנפוץ ביותר שיוצר מיוזיטיס. לעיתים נדירות, בקטריה, פטריות או אורגניזמים אחרים עלולים ליצור מיוזיטיס אף הם. וירוסים או בקטריות עלולים לחדור ישירות לרקמת השריר, או לשחרר חומרים שפוגעים בסיבי השריר. וירוסים של צינון ושפעת, כמו גם HIV, הם חלק מהוירוסים שעלולים ליצור מיוזיטיס. תרופות וסמים- הרבה תרופות וסמים שונים עלולים ליצור נזק זמני לשרירים.

  תסמינים של מיוזיטיס

התסמינים הם בדרך כלל חולשה בשרירים. לפעמים ניתן להבחין בחולשה ולעיתים מוצאים אותה רק באמצעות בדיקה.

דרמטומיוזיטיס, פולימיוזיטיס ותנאים דלקתיים נוספים למיוזיטיס נוטים ליצור חולשה שמחמירה לאט במשך כמה שבועות או חודשים. החולשה משפיעה על קבוצות שרירים רבות: הצוואר, הכתפיים, הירכיים והגב. לרוב השרירים בשני הצדדים מושפעים. החולשה שנגרמת ממיוזיטיס עלולה להוביל לנפילות ולקושי לקום מכיסא או מנפילה. סימפטומים אחרים שעלולים לבוא לידי ביטוי כוללים:

● פריחה

● עייפות

● התעבות העור בידיים

● קושי בבליעה

● קושי בנשימה

מימוש זכויות רפואיות לסובלים ממיוזיטיס מול ביטוח לאומי וגופים נוספים:

הסובלים ממיוזיטיס עשויים להיות זכאים לקבלת זכויות רפואיות בהתאם לחומרת המחלה ובמידה והמחלה מפריעה להם בתפקוד היומיומי , אובן כושר עבודה ,מגבילה את הניידות, או גורמת להם להיזקק לליווי צמוד ולהשגחה צמודה. למשל : חולה שכושר השתכרותו נפגע ב- 50% ויותר, ונקבעו לו אחוזי נכות רפואית על ידי ועדה רפואית של ביטוח לאומי, זכאי לקבל קצבת נכות כללית. עם זאת, מימוש זכויות לאנשים עם מיוזיטיס הוא מהלך הדורש ידע והבנה רפואיים ומעמיקים בנושא. זאת לצד הירתמות וגיוס זמן ומאמץ לביצוע הפעולות להשגת הכרה בבעיה וקביעת אחוזי נכות בהתאם לחומרתה והשפעתה על התפקוד היומיומי.

טיפול במיוזיטיס

הטיפול במיוזיטיס צריך להתחיל מיד עם האבחנה -מומלץ להתחיל עיסויים ומתיחות לשריר כמה שיותר מוקדם. ניתן להיעזר בתרופות להרפיית שרירים, בחימום השריר ובתרופות ומשחות אנטי-דלקתיות. אם מדובר בזיהום, יש צורך גם בטיפול אנטיביוטי

* המידע אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי

יש לך מיוזיטיס ?

יתכן ומגיעות לך זכויות רפואיות. 
אנחנו כאן עבורך, עם הרופאים, מנהלי הלקוח ואנשי המקצוע שלנו, היודעים להתנהל מול כל גוף הקשור למימוש זכויות. 

הזכויות הרפואיות שלך מגיעות לך!

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.

עשית את הצעד הראשון עכשיו תורנו. בקרוב מאוד נחזור אלייך!

מיוזיטיס

כאב

מיוזיטיס
  • הודעה
  • white phone
  • ווטסאפ
bottom of page