מהי המיפלגיה?
המיפלגיה זהו מצב של שיתוק בחצי גוף לאחר אירוע מוחי. המיפלגיה יכולה להיות בדרגות חומרה שונות ויכולה גם לחלוף, כל זאת בהתאם לרמת הנזק שנגרם למוח. המרכז המוטורי במוח נפגע ויוצר מצב של שיתוק וקושי בהליכה, מגבלה בתנועה וחוסר יציבות.
איך מאבחנים המיפלגיה?
רופא נוירולוג הוא זה שמאבחן את המחלה וזאת על ידי בדיקות נוירולוגיות של המטופל.
חשוב שתדעו
מלבד הקושי בתנועה והמגבלה הפיזית המיפלגיה יכולה להיות מלווה גם חרדה ודיכאון אשר נגרמים בשל המצב. חשוב לשים לב גם לתסמינים של קושי נפשי בעקבות המחלה.
מהם הגורמים להמיפלגיה?
הסיבה הנפוצה ביותר להמיפלגיה יכולה היא אירוע מוחי אך ישנן סיבות נוספות העלולות לגרום להמיפלגיה כמו : גידול במוח, דלקת במוח, חבלת ראש, טרשת נפוצה.
מהם התסמינים של המיפלגיה?
התסמינים של המיפלגיה באים לידי ביטוי בקשיים תנועתיים: קושי בהליכה, חוסר שיווי משקל, לעיתים קשיים בבליעה ובדיבור, ספסטיות- קישיון שרירים שפוגע בתנועה תקינה.
מימוש זכויות רפואיות לסובלים מהמיפלגיה
המיפלגיה עשויה להיות מצב מאוד לא פשוט, בעיקר לאדם שעד אותו רגע היה אדם מתפקד. המחלה פוגעת באיכות חייו של החולה. במידה והחולה אינו כשיר לעבוד הוא עשוי לקבל זכויות רפואיות כגון קצבת נכות כללית מביטוח לאומי. התקנות לקביעת נכות של המוסד לביטוח לאומי מפרטות את המגבלות של החולים, את שיעורי הנכות ומהן ניתן ללמוד על זכותו של חולה לקבל קצבת נכות בגין המחלה. חלק מהחולים העומדים בקריטריונים שקבע המוסד לביטוח לאומי זכאים לקבלת קצבת נכות כללית ובהתאם, גם ההטבות מגופים אחרים.
על מנת לממש את זכויותיהם הרפואיות, חולי המיפלגיה נדרשים לעבור תהליך בירוקרטי הכולל איסוף תיעוד רפואי מתאים, הגשת תביעה למוסד לביטוח לאומי, עמידה בפני ועדות רפואיות ועוד. תהליך זה דורש היכרות מעמיקה עם עולם הרפואה, זמן וכוחות נפש, שחולים רבים מתקשים לגייס. לחולים המסתייעים בליווי של גוף מקצועי למימוש זכויות רפואיות, יש סיכויים גדולים משמעותית להצליח לקבל את הקצבאות וההקלות המגיעות להם.
טיפול בהמיפלגיה
האבחנה היא זו שמאפשרת לרופאים לדעת במדויק אילו איברים משותקים והתאם לכך נקבע סוג הטיפול.
בדרך כלל מי שסובל מהמיפלגיה יופנה לשיקום ארוך ולטיפולים מסוגים שונים:
ריפוי בעיסוק – אשר מסייע לחולה לשפר את רמת התפקוד שלו.
פיזיותרפיה –תרגילי הפיזיותרפיה יכולים להביא לשיפור משמעותי ביכולת התנועה.
ניתוח- במקרים קיצוניים מבצעים ניתוח אשר מקל על הכאב ומאפשר תנועה מועטה בקשיחות של הגפיים.
* המידע אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי
הזכויות הרפואיות שלך מגיעות לך!
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.
המיפלגיה
נוירולוגיה