top of page

נוירופתיה– מה זה?

נוירופתיה היא שם כללי למגוון מחלות הפוגעות במערכת העצבים ההיקפית. מערכת העצבים ההיקפית היא מעין רשת סיבים הפזורה בכל הגוף ותפקידה להעביר מסרים ממערכת העצבים המרכזית אל כל חלקי הגוף ובמקביל להעביר תחושות וגירויים מהגוף למוח המזהירים מפני סכנה.

נוירופתיה יכולה לפגוע במערכת העצבים ההיקפיים בשלוש רמות:

פגיעה במערכת עצבים מוטורים האחראים על עצבוב השרירים.

פגיעה במערכת העצבים הסנסורים (תחושתיים) האחראים על העברת סוגי התחושה מכל חלקי הגוף (פנים ופני הגוף) למערכת העצבים המרכזית.

ופגיעה במערכת עצבים אוטונומית שהינה רשת עצבים מסועפת האחראית על כל הפעולות האוטונומיות בגופינו : לב, עיכול, בלוטות הפרשה, כלי דם, איברים פנימיים ועוד.


תסמינים של נוירופתיה

התסמינים התחושתיים מופיעים תחילה באזורים המרוחקים בגוף - כפות הרגליים והידיים. החולים חשים דקירות, , נימול, תחושת "שריפה" או "בעירה".

יש חולים שמתארים תחושה של דריכה על סיכות או על אבנים בזמן הליכה. כאב הוא התסמין שכיח בנוירופתיה, יכול להיות חד, עמום או צורב, יכול להופיע פתאום או עקב גירוי לעור כמו מגע או דריכה, ולעיתים הכאב אף קשה יותר בלילה. התסמינים המוטוריים כוללים חולשה ודלדול של השרירים.

נוירופתיה יכולה להשפיע על עצב אחד (מונו-נוירופתיה), כמו במקרה של התסמונת התעלה הקרפלית, וכן על שני עצבים או יותר באזורים שונים - מצב הקרוי נוירופתיה מולטיפלקס, או כמו במרבית המקרים, על מספר רב של עצבים – פולי-נוירופתיה.

חשוב שתדעו

ההשלכות של תסמיני הנוירופתיה עלולים לגרום לכושר תפקוד לקוי, ירידה בכושר העבודה וירידה באיכות החיים. כל אלו עשויים להקנות זכויות רפואיות רבות המגיעות לכם על פי חוק.

הגורמים לנוירופתיה

ישנן סיבות רבות לנוירופתיה. הסיבה השכיחה ביותר היא מחלת הסוכרת. הוכח כי חוסר איזון של המחלה גורם לפגיעה בעצבים, ולכן טיפול בסוכרת מעכב ולעיתים אף מונע פגיעה זו. נוירופתיה עלולה להתפתח גם כסיבוך של מחלות אחרות, כגון אי ספיקת כליות, אי ספיקת כבד, מחלות אוטואימוניות של בלוטת התריס, מחלות של המערכת החיסונית ועוד. לעיתים גם מחסור בוויטמינים, במיוחד B1 ו-B12, עלול לגרום להופעת נוירופתיה, גםתרופות מסוימות או חשיפה לחומרים רעילים כמו מתכות כבדות (לדוגמה ארסן, לתיום, עופרת) המצויים בעיקר בחומרי תעשייה, עלולה לפגוע בעצבים ההיקפיים ולגרום לנוירופתיה, דבר שעלול להוביל למחלת מקצוע בחלק מהמקרים.

בקרב כשליש מהלוקים בנוירופתיה הסיבה למחלה אינה ידועה.

מימוש זכויות רפואיות לסובלים נוירופתיה מול ביטוח לאומי  וגופים נוספים


אנשים הסובלים מנוירופתיה יכולים לממש זכויות רפואיות המגיעות להם מהמוסד לביטוח לאומי ומגופים שונים. אחוזי נכות הנקבעים לסובלים מנוירופתיה עשויים להקנות להם קצבת נכות במקרי אובדן כושר עבודה, וגמלת נכות מעבודה במקרים בהם המחלה מוכרת כמחלת מקצוע או תאונת עבודה. מכאן נגזרות גם אפשרויות למימוש זכויות רפואיות מגופים אחרים.

עם זאת, מימוש זכויות רפואיות לאנשים עם נוירופתיה, הוא מהלך הדורש ידע והבנה רפואיים ומעמיקים בנושא. זאת לצד הירתמות וגיוס זמן ומאמץ לביצוע הפעולות להשגת הכרה בבעיה וקביעת אחוזי נכות בהתאם לחומרתה והשפעתה על התפקוד היומיומי.

רבים אינם מודעים לאפשרויות מימוש הזכויות הרפואיות העומדות בפניהם, לפרמטרים השונים שיכולים לעשות את ההבדל בין הכרה בתביעה לבין דחייתה, לרבות הכרה בנוירופתיה כמחלת מקצוע למשל. הדרך הנכונה והאפקטיבית ביותר להשגת מימוש מלוא הזכויות לחולי נוירופתיה היא הסתייעות בגוף מקצועי שזוהי מומחיותו.

טיפול בנוירופתיה


הטיפול בנוירופתיה יינתן בהתאם לגורם המחלה. לדוגמה :טיפול בסוכרת, מתן ויטמינים, מניעת חשיפה לתרופות או חומרים הפוגעים בעצבים, טיפול בתרופות נוגדות דלקת וכו'. לכן חשוב מאוד לאתר את הסיבה לנוירופתיה על מנת להתאים את הטיפול.

* המידע אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי

יש לך נוירופתיה?

יתכן ומגיעות לך זכויות רפואיות. 
אנחנו כאן עבורך, עם הרופאים, מנהלי הלקוח ואנשי המקצוע שלנו, היודעים להתנהל מול כל גוף הקשור למימוש זכויות. 

הזכויות הרפואיות שלך מגיעות לך!

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.

עשית את הצעד הראשון עכשיו תורנו. בקרוב מאוד נחזור אלייך!

נוירופתיה

נוירולוגיה

נוירופתיה
  • הודעה
  • white phone
  • ווטסאפ
bottom of page