top of page

פרקינסון- מה זה?

מחלת הפרקינסון היא הפרעה במערכת העצבים המאופיינת בחלק ניכר מהמקרים ברעד של הגפיים, בד"כ כפות הידיים. הרעד מופיע בעיקר במנוחה ופוחת בתנועה, ומוגבר על ידי מתח נפשי או עייפות.  לחולים רבים יש נוקשות שרירית, שמתקדמת וגורמת לירידה בתנועתיות שעלולה לכלול כאבי שרירים, עייפות ונטייה‏ ליפול קדימה.

בנוסף מחלת הפרקינסון מאופיינת בתופעות לוואי קשות כגון: ‎דיבור חלש, מונוטוני ומגמגם , ירידה ביכולת הריכוז, הזיכרון וירידה במצב הרוח.‏ כמו כן קיימת ירידה ביכולת המוטורית.


מהם התסמינים של מחלת פרקינסון?

התסמינים של מחלת פרקינסון מתפתחים באופן הדרגתי

מקובל לחלק את התסמינים של מחלת פרקינסון לתסמינים הקשורים לתנועה ולתסמינים שאינם קשורים לתנועה. התסמינים שקשורים לתנועה כגון: רעד של הגפיים, קושי ללכת וחוסר יציבות, האטה בתנועות הגוף וכל התסמינים שאנחנו יכולים בעין.

יחד עם זאת, חולי פרקינסון סובלים במקביל מתסמינים שאינם קשורים לתנועה ושגם להם יש השפעה משמעותית על המחלה ועל ההתמודדות עימה, למשל: שינויים במצב הרוח, חרדה, ריור יתר, הפרעה בזיכרון, בילבול ועוד.

חשוב שתדעו

הקושי הנובע ממחלת הפרקינסון פוגע ביכולת התפקודית בחיי היום יום והיא מוכרת על ידי המוסד לביטוח לאומי. המחלה מופיעה בתקנות לקביעת אחוזי נכות אשר נעים מ-0% ועד 90% בהתאם לחומרת המחלה. חלק מהחולים במחלת פרקינסון אינם מודעים למכלול זכויותיהם עקב המחלה וכפועל יוצא מכך מפסידים אלפי שקלים מידי חודש.

גורמי המחלה :

המחלה נגרמת מפגיעה בתאים במוח שמייצרים חומר הנקרא דופמין. כתוצאה מכך ישנה ירידה ברמת הדופמין המופרשת במוח.


כיצד מאבחנים?

בדרך כלל התסמינים בתחילת מחלת הפרקינסון אינם בולטים, ולכן קשה לפעמים להבחין בהם. רעד באחת הידיים, שינוי בהבעות הפנים או הפרעה בטלטול היד בעת הליכה הם בדרך כלל התסמינים בתחילת המחלה..

מימוש זכויות רפואיות אצל חולי פרקינסון

מחלת הפרקינסון עלולה לפגוע בכושר התפקוד ו/או בכושר ההשתכרות כתוצאה מהתופעות האופייניות למחלה. על מנת לקבל קצבת נכות כללית יש לעמוד בכמה תנאי סף עליהם תוכלו לקרוא עוד ב"נכות כללית" כמו כן יש להוכיח כי המחלה גרמה לפגיעה בכושר ההשתכרות בשיעור של 50% לפחות.

מחקרים רפואיים מראים כי מחלת הפרקינסון עלולה להיגרם כתוצאה מחשיפה ממושכת לחומרים כימיים שונים, ייתכן כי חולה פרקינסון שנחשף במהלך עבודתו לחומרים אלו יוכל להיות מוכר כנפגע עבודה.
על מנת שמחלת הפרקינסון תוכר כפגיעה בעבודה יש צורך בהוכחת הקשר הסיבתי הרפואי בין אופי העבודה והחשיפה לחומרים השונים לבין המחלה.   
להכרה כנפגע עבודה יכולה להיות משמעות כלכלית רבה, מכיוון שהפיצוי שיקבל נפגע בעבודה יכול להגיע ל- 75% מהשכר שהשתכר בעת שחלה.

כמו כן, במידה ודרגת הנכות הרפואית המשוקללת  מגיעה לכדי 90%  ומעלה, ניתן לקבל פטור מתשלום מס הכנסה הן על הכנסה מעבודה, מפנסיה או הכנסה הונית.

לחולי פרקינסון עשויות לנבוע זכויות גם מפוליסות ביטוח פרטיות או קרנות פנסיה  במסגרת כיסויים ביטוחים שונים שרכשו בגין אובדן כושר עבודה ופוליסות ביטוח סיעודיות.

חולי פרקינסון שסובלים מפגיעה בתפקודם היומיומי עשויים להיות זכאים לקצבת שירותים מיוחדים או שירותי סיעוד, בהתאם לגילם.
על מנת לקבל זכאות זו יש להוכיח כי רמת התפקוד היומיומית והיכולת לבצע פעולות יומיומיות נפגעה , או שיש צורך בהשגחה קבועה של אדם אחר .

חולי פרקינסון עשויים להיות זכאים גם לקצבת ניידות ולשירותים מיוחדים.

מהו הטיפול בפרקינסון?

אין כיום טיפול שיכול לרפא מחלת פרקינסון, אולם ניתן להביא לשיפור ניכר בתסמיני המחלה. הטיפול הוא בעיקר באמצעות תרופות שמעלות את רמת הדופמין במוח.


* המידע אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי

חלית בפרקינסון?

יתכן ומגיעות לך זכויות רפואיות. 
אנחנו כאן עבורך, עם הרופאים, מנהלי הלקוח ואנשי המקצוע שלנו, היודעים להתנהל מול כל גוף הקשור למימוש זכויות. 

הזכויות הרפואיות שלך מגיעות לך!

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.

עשית את הצעד הראשון עכשיו תורנו. בקרוב מאוד נחזור אלייך!

פרקינסון

נוירולוגיה

פרקינסון
  • הודעה
  • white phone
  • ווטסאפ
bottom of page